19. května 2012

Pindruše

Celkem jednoduchá a rychlá záležitost, nenáročná co do množství surovin a úžasný výsledek.



Potřebujeme listové těsto, na nádivku 1 tvaroh, 1 žloutek, moučkový cukr a 1 lžíce krupice, dále drobenku ze 100 g polohrubé mouky, 50 g pískového cukru a 50 g másla, povidla a 1 vejce na potření.

Listové těsto rozválíme, rozkrájíme buď na čtevrečky, nebo vykrájíme kolečka, na každý kousek dáme lžičku tvarohové nádivky a důkladně uzavřeme. Klademe spojem na plech vyložený pečícím papírem. Svrchu uděláme důlek, do kterého dáme lžičku povidel, potřeme vajíčkem a posypeme drobenkou. Pečeme v předhřáté troubě na 200°C asi 15 až 20 minut. Já jsem je hned po vytažení potřela rozpuštěným máslem s rumem.

1 komentář:

  1. No tak to se tváří naprosto skvostně... to asi vyzkouším... pindruše... nádherný název...hezký večer a dobrou chuť! L.

    OdpovědětVymazat