2. září 2009

104. den - 1.9.

1. 9. - Máme školáka!


... dnes jde Tomášek poprvé do školy. Oblečení i kornout má nachystané, vstávat se mu ale nechce a taky asi trochu pracuje tréma z něčeho, co nezná, takže ranní výprava byla trochu nervozní. Ale já to asi nesu hůř než Tomík - tak rychle to uteklo a z mého malého chlapečka je školák. Zatím se do školy moc těší, ale to protože neví co ho čeká - co asi bude říkat za týden? A jak si zase zvykneme na brzké vstávání? To všechno se mi honí hlavou.
Před školou jsme se setkali s oběma babičkami a dědečky a hlavně s kamarádem Tomem, který s ním bude chodit do třídy. Na většině prvňáčků byla vidět nervozita - rodiče fotili a natáčeli ostošest, hudba hlasitě vyhrávala, prostě klasický mumraj. Školní rok děti zahájily pískáním na lízátka, která jim rozdali deváťáci a pak už je paní učitelka odvedla do třídy, kam jsme je na chvilku směli doprovodit i my a asi deset minut tam s nimi zůstala sama.
Ze školy jsme šli všichni k nám na kafčo, po odchodu babiček dorazil truhlář s chybějícími dvířky a poličkami, takže pokojíček je konečně kompletní.
Po obědě jsme si chvíli odpočinuli, pak se šel Tomášek projet na kole a protože je úterý, odjel nám taťka v šest hodin na zkoušku.




Žádné komentáře:

Okomentovat